Billigare bilförsäkring – Få lägre försäkringskostnad idag!

Billigare bilförsäkring

Så här får du en billigare bilförsäkring! Genom att följa de 3 stegen nedanför så sänker du kostnaden för din bilförsäkring på några minuter.

Vi går längre ner i inlägget igenom allt som gäller din bilförsäkring och hur du får den billigare och ser till att det blir mer pengar över.

Billigare bilförsäkring i 3 steg!

 1. Kolla vad du är försäkrad för idag – Kolla så att du är försäkrad för det du behöver men även så att du inte är överförsäkrad och betalar mera pengar i onödan.
 2. Jämför din bilförsäkring – Om du inte redan har gjort det så jämför din bilförsäkring. Det går på några minuter och med största sannolikhet så kan du få en billigare bilförsäkring då det alltid konkurreras om priserna på försäkringar . Du gör jämförelsen snabbt på någon av jämförelsesajterna och hittar du ett billigare pris så utför de bytet krångelfritt åt dig.
 3. Byt bilförsäkring – Om du hittar ett bättre pris så finns det ingen anledning att inte byta bilförsäkring. Varför betala mer än vad du behöver för samma tjänst. Börja med att kolla priserna och hittar du ett bättre pris så byt!

Bara genom att byta bilförsäkring så kan du spara tusenlappar varje år och göra roligare saker istället.

Billigare bilförsäkring över 25

Som du kanske själv har märkt så blir din bilförsäkring billigare efter att du har fyllt 25 år. Det har en väldigt enkel förklaring och har att göra med att risken för olyckor är större för personer under 25 år.

Eftersom olyckorna statistiskt sett minskar vid högre ålder så blir kostnaden också mindre för försäkringsbolaget. Det gör att de kan erbjuda en lägre försäkringspremie efter att du fyllt 25.

Ett grymt tips! Använd min länk HÄR så får du 50kr gratis att använda i över 1000 butiker på nätet! Genom att börja med cashback får du ofta tillbaka 4-5% på de köp du gör på nätet.

Får jag köra mina föräldrars bil om jag är under 25 år gammal?

Ja, men det är viktigt att deras försäkring gäller för personer under 25 år då. För att se till att den gäller för det måste de ha valt att personer under 25 också kommer att köra bilen.

Det finns egentligen bara ett undantagsfall där du inte behöver en försäkring för personer under 25 och det är när man övningskör. Det eftersom den som äger bilen då är med i bilen och har ansvaret under färden.

”40% dyrare helförsäkring av bilen för personer som är 20 år gamla i jämförelse med 40-åringar”. -Compricer

I en undersökning som Compricer gjorde var det upp till 40% dyrare att försäkra bilen för unga personer.

Det beror som sagt på att olycksrisken är högre men visar också på den enorma skillnaden som finns ibland. Du kan läsa om hela undersökningen på deras hemsida här.

Vad avgör hur mycket bilförsäkringen kostar?

Det finns flera saker du kan göra för att påverka priser på din bilförsäkring men även saker du inte kan påverka. Här nedanför är det saker som avgör hur dyr- eller billig din bilförsäkring blir.

 • Bilmärke och modell
 • Ålder på bilen, motor och värde
 • Vilken sorts försäkring du tecknar
 • Självrisken
 • Din ålder
 • Vart du bor
 • Hur du bor (Villa eller lägenhet) och hur bilen parkeras
 • Hur många mil du kör varje år

Som du ser så finns det ganska mycket du själv kan göra för att påverka priset. Om du vill komma billigt undan ska du därför se till att ha en billig bil med mindre motor, köra korta sträckor varje år och helst vara i medelålder.

Du kan även sänka månadskostnaden eller årspremien på din försäkring genom att ha en högre självrisk. Nackdelen med det är att det blir dyrare om väl olyckan är framme.

Få en billigare bilförsäkring på några minuter

Ok, du har jämfört priserna och förhoppningsvis har du hittat en billigare försäkring för din bil. Med tanke på att väldigt många betalar för mycket för försäkringen så är chansen stor att även du gjort det fram till idag.

 1. Du har jämfört och hittat det billigaste försäkringsbolaget. Fyll i dina adressuppgifter, personnummer, telefonnummer, registreringsnummer och adress.
 2. Du får direkt ett svar med de bästa alternativen och kan då välja vilket datum du vill att försäkringen ska börja att gälla.
 3. Klart! Resten sköts automatiskt och du kommer nu att få ett bättre pris framöver.

Ska man ha helförsäkring eller halvförsäkring?

Det här är en vanlig fråga och i slutändan är det upp till dig att avgöra vad som är bäst. En helförsäkring ger dig mer trygghet men kommer statistiskt sett att kosta dig mer pengar i längden.

Om du däremot är orolig och rädd om din bil kan det vara ett bra alternativ att ta en helförsäkring för att slippa oroa sig och känna sig trygg. Om du däremot har en äldre bil som du inte är rädd om så kan en halvförsäkring vara ett bättre alternativ.

Det är rimligt att betala mer för sin försäkring ju dyrare bil man har. det är naturligt eftersom försäkringskostnaden blir väldigt stor i förhållande till bilens värde om bilen inte är värd så mycket och man har en komplett helförsäkring.

Trafikförsäkring är billigast

Det allra billigaste försäkringsalternativet för din bil är en trafikförsäkring. Det här alternativet rekommenderas oftast om det är en gammal bil med ett lågt värde eftersom försäkringen inte täcker skador på din egna bil om du orsakar dom.

med andra ord kan det bli dyrt att ha en halvförsäkring om du själv orsakar en skada och blir tvungen att betala reparationen av din egna bil. Kanske är det inte ens lönt att göra det beroende på bilens värde?