Billigare hemförsäkring – Få lägre försäkringskostnad idag!

billigare hemförsäkring

Hemförsäkringen är ett område där det går att spara en hel del pengar bara man tänker till lite och gör rätt. Här ger jag mina absolut bästa tips för att få en billigare hemförsäkring!

Genom att läsa den här guiden får du några enkla tips som kan spara dig flera hundralappar eller t.o.m. tusenlappar år efter år.

Billigare hemförsäkring i 3 steg:

 1. Vad täcker hemförsäkringen? – Kolla upp vad du är försäkrad för idag och vad din hemförsäkring täcker. Det är inte ovanligt att man försäkrar sig för betydligt mer än man behöver. Se över hur mycket lösöre din försäkring täcker och om du verkligen har så mycket av värde. Tänk på att värdet justeras ner med åldern.
 2. Jämför din hemförsäkring – Genom att jämföra priset på din hemförsäkring så kan du förutom att få en billigare kostnad även få ett bättre förhandlingsläge med ditt nuvarande försäkringsbolag.
 3. Byt hemförsäkring – Om du hittar ett billigare alternativ så kan du antingen förhandla ner ditt pris och eller göra ett enkelt byte som tar några minuter. Oavsett ska du inte betala mer än nödvändigt!

En hemförsäkring är jätteviktig både för tryggheten, ekonomin och nattsömnen men det finns aldrig någon anledning att betala mer än nödvändigt för den.

Få ännu billigare hemförsäkring efter att du har bytt till den billigaste

Ok, du har jämfört och du har kanske bytt hemförsäkring. Nu är det dags att se om du kan få det ännu billigare. Den största besparingen sker genom att ha rätt försäkring från början men det finns även andra saker vi kan göra för att få ner priset.

Ett grymt tips! Använd min länk HÄR så får du 50kr gratis att använda i över 1000 butiker på nätet! Genom att börja med cashback får du ofta tillbaka 4-5% på de köp du gör på nätet.

Saker vi kan göra för att sänka försäkringspremien

 1. Skaffa hemlarm – Med ett larm installerat kan man få ner priset ytterligare. Ring ditt försäkringsbolag och berätta att du har installerat ett hemlarm så kan de sänka premien.
 2. Skaffa säkerhetsdörr – Med säkerhetsdörr kommer du att få en billigare hemförsäkring, hör av dig till försäkringsbolaget och få ner priset om du installerar en säkerhetsdörr.
 3. Lösöre – Kolla så att du inte är överförsäkrad när det gäller lösöre. Värdera dina saker och räkna på det. Tänk på att försäkringsbolaget värderar ner lösöre efter ålder så dina saker kanske inte är värda så mycket som du tror. Vad är lösöre?

Jämför alltid och få billigare hemförsäkring

Jag kommer inte att rekommendera något specifikt försäkringsbolag eftersom det helt enkelt är omöjligt att veta vilket som blir billigast för just dig. Det bästa och enklaste alternativet som dessutom är helt gratis är att jämföra försäkringarna efter dina behov och förutsättningar.

En grym bonus med att använda jämförelsesajterna är att de ofta har riktigt bra kampanjpriser som du inte ens hittar på elbolagens egna hemsidor. Du kommer då att få det absolut bästa priset som du kan hitta!

Genomsnittspersonen sparar 1300kr per år bara genom att jämföra sin hemförsäkring

Byt hemförsäkring på 5 minuter

När du jämfört och hittat en billigare hemförsäkring än den du har så är det bara att byta. Bytet är väldigt enkelt eftersom jämförelsesajterna gör allt jobb åt dig. Det enda du själv behöver göra är att fylla i dina uppgifter och välja elbolag.

Byt hemförsäkring i 3 steg

 1. Gå in på Compricer och jämför ditt Elavtal för att få bästa prisförslaget.
 2. Väl inne på sidan fyller du bara i adressuppgifter, lösöre och personuppgifter.
 3. Du kommer att få ett svar direkt på de absolut billigaste hemförsäkringarna. Välj den billigaste och fyll i datumet när du vill att din nya hemförsäkring ska börja gälla.
 4. Klart! Du har gjort din uppgift, resten sköts automatiskt av Compricer.
billig hemförsäkring

Billigare hemförsäkring med larm

Om du skaffar ett hemlarm kan du få en billigare hemförsäkring. Det beror på flera saker, band annat att det leder till att färre saker stjäls men också för att skadorna på din egendom oftast blir mindre.

Tack vare det här minskar ju kostnaderna för försäkringsbolagen och därför kan alltså försäkringspremien blir lägre och du har ett larm hemma.

Det är dock viktigt att meddela ditt försäkringsbolag om det eftersom de inte kommer att ge dig en billigare försäkring automatiskt.

Hur mycket rabatt kan man få på försäkringen med ett larm?

Hur stor rabatten blir skiljer mellan försäkringsbolag men generellt sett kan du få runt 5-10% rabatt. En till sak du kan tänka på är att ditt försäkringsbolag kan fixa ett billigare pris vid installation av hemlarm eftersom de ofta har samarbeten med bolag som installerar larm.

Skaffa säkerhetsdörr och få ner försäkringspremien

En säkerhetsdörr ger dig inte bara större trygghet mot inbrott och bränder, den kan även sänka dina kostnader för hemförsäkringen.

det här gäller framförallt i lägenheter. Eftersom ytterdörren är den vanligaste ingången för inbrottjuvar när det gäller lägenheter kommer en säkerhetsdörr att höja tryggheten rejält.

Att göra inbrott i en lägenhet blir betydligt svårare om det har en säkerhetsdörr så därför kan försäkringsbolagen av förklarliga skäl ofta ge dig lägre pris på försäkringen om du har en sån dörr.

Det finns olika säkerhetsklasser på dörrarna

Tänk på att det finns olika säkerhetsklasser när du väljer dörr. Det har betydelse både för hur mycket du kan få ner din säkerhetspremie men även för din egen trygghet.

Dörrarna delas in i olika säkerhetsklasserna för motståndsskydd mot inbrott men även när det gäller brand och ljud. En bra säkerhetsdörr står emot brandrök och gör även din lägenhet tystare.

Vad innehåller en hemförsäkring?

Alla hemförsäkringar kan ha olika innehåll men i grunden innehåller de:

 • Egendomsskydd vid stöld, brand eller vattenskada
 • Reseskydd upp till 45 dagar
 • Rättsskydd (Om du behöver juridisk hjälp)
 • Överfallsskydd
 • Ansvarsskydd (Vid skadestånd)

Med ovanstående försäkring som oftast är ett grundutbud hos försäkringsbolagen har du det absolut minsta du behöver. Du kan sedan köpa till ytterligare försäkring.

Det kan vara för t.ex. dyra tavlor eller inredning, ytterligare reseskydd eller olycksfallsförsäkring och drulleförsäkring.

Det här är dock saker du alltid kan lägga till i efterhand och inget du måste tänka på direkt. Det viktigaste är att du har en bra grundförsäkring.

Vanliga frågor angående hemförsäkring

Vad är lösöre?

lösöre är lös egendom, d.v.s. prylar såsom tv-apparater, köksutrustning, datorer och liknande.

Hur kan man få lägre självrisk?

Genom att göra säkerhetsåtgärder som att t.ex. installera säkerhetsdörr, hemlarm, lås på fönster, ha brandsläckare etc. kan du ha möjlighet till lägre självrisk. Du kan även aktivt välja en lägre självriskpremie på din hemförsäkring. Det brukar dock göra att månadskostnaden blir lite högre.

Har bankerna hemförsäkringar?

Ja ofta har de det. Det bästa är att kolla runt vilka banker som har hemförsäkring. I vissa fall kan du få ett bra pris på din försäkring om du redan är kund hos banken. Du kan även teckna en försäkring i samband med att du skaffar bolån och ha möjlighet till lägre ränta.

Måste man ha en hemförsäkring?

Nej, du måste inte ha en hemförsäkring enligt lagen. Däremot är det bra att ha en försäkring eftersom den täcker så många olika saker, även utöver stöld, brand etc. Du får även juridisk hjälp och ansvarsskydd.

Hur lång tid utomlands gäller reseförsäkringen på en hemförsäkring?

För de flesta försäkringsbolagen gäller ett grundskydd under utomlandsresor de första 45 dagarna. Därefter måste du skaffa en tilläggsförsäkring. Tänk på det här innan din resa eftersom det kan bli dyrt att använda sjukvård utan en försäkring.