Hemförsäkring

Hemförsäkringen är ett område där det går att spara en hel del pengar bara man tänker till lite och gör rätt. Här ger jag mina absolut bästa tips för att få en billigare hemförsäkring!

Genom att läsa den här guiden får du några enkla tips som kan spara dig flera hundralappar eller t.o.m. tusenlappar år efter år.

Billigare hemförsäkring i 3 steg:

  1. Vad täcker hemförsäkringen? – Kolla upp vad du är försäkrad för idag och vad din hemförsäkring täcker. Det är inte ovanligt att man försäkrar sig för betydligt mer än man behöver. Se över hur mycket lösöre din försäkring täcker och om du verkligen har så mycket av värde. Tänk på att värdet justeras ner med åldern.
  2. Jämför din hemförsäkring – Genom att jämföra priset på din hemförsäkring så kan du förutom att få en billigare kostnad även få ett bättre förhandlingsläge med ditt nuvarande försäkringsbolag.
  3. Byt hemförsäkring – Om du hittar ett billigare alternativ så kan du antingen förhandla ner ditt pris och eller göra ett enkelt byte som tar några minuter. Oavsett ska du inte betala mer än nödvändigt!

En hemförsäkring är jätteviktig både för tryggheten, ekonomin och nattsömnen men det finns aldrig någon anledning att betala mer än nödvändigt för den.

Få ännu billigare hemförsäkring efter att du har bytt till den billigaste

Ok, du har jämfört och du har kanske bytt hemförsäkring. Nu är det dags att se om du kan få det ännu billigare. Den största besparingen sker genom att ha rätt försäkring från början men det finns även andra saker vi kan göra för att få ner priset.

Saker vi kan göra för att sänka försäkringspremien

  1. Skaffa hemlarm – Med ett larm installerat kan man få ner priset ytterligare. Ring ditt försäkringsbolag och berätta att du har installerat ett hemlarm så kan de sänka premien.
  2. Skaffa säkerhetsdörr – Med säkerhetsdörr kommer du att få en billigare hemförsäkring, hör av dig till försäkringsbolaget och få ner priset om du installerar en säkerhetsdörr.
  3. Lösöre – Kolla så att du inte är överförsäkrad när det gäller lösöre. Värdera dina saker och räkna på det. Tänk på att försäkringsbolaget värderar ner lösöre efter ålder så dina saker kanske inte är värda så mycket som du tror. Vad är lösöre?

Jämför alltid och få billigare hemförsäkring

Jag kommer inte att rekommendera något specifikt försäkringsbolag eftersom det helt enkelt är omöjligt att veta vilket som blir billigast för just dig. Det bästa och enklaste alternativet som dessutom är helt gratis är att jämföra försäkringarna efter dina behov och förutsättningar.

En grym bonus med att använda jämförelsesajterna är att de ofta har riktigt bra kampanjpriser som du inte ens hittar på elbolagens egna hemsidor. Du kommer då att få det absolut bästa priset som du kan hitta!

Genomsnittspersonen sparar 1300kr per år bara genom att jämföra sin hemförsäkring

Byt hemförsäkring på 5 minuter

När du jämfört och hittat en billigare hemförsäkring än den du har så är det bara att byta. Bytet är väldigt enkelt eftersom jämförelsesajterna gör allt jobb åt dig. Det enda du själv behöver göra är att fylla i dina uppgifter och välja elbolag.

Byt hemförsäkring i 3 steg

  1. Gå in på Compricer och jämför ditt Elavtal för att få bästa prisförslaget.
  2. Väl inne på sidan fyller du bara i adressuppgifter, lösöre och personuppgifter.
  3. Du kommer att få ett svar direkt på de absolut billigaste hemförsäkringarna. Välj den billigaste och fyll i datumet när du vill att din nya hemförsäkring ska börja gälla.
  4. Klart! Du har gjort din uppgift, resten sköts automatiskt av Compricer.

Vanliga frågor angående hemförsäkring

Vad är lösöre?

lösöre är lös egendom, d.v.s. prylar såsom tv-apparater, köksutrustning, datorer och liknande.