Billigare levnadskostnader – Mer pengar till roliga saker

Hej och välkommen till Billigare.nu! Den här bloggen har startats som ett hjälpmedel för att snabbt och enkelt fixa bättre räkningar och på så sätt få billigare levnadskostnader.

Jag som skriver här på bloggen brinner för att få ut så mycket som möjligt för mina pengar. Jag reser hellre och spenderar pengarna på roliga saker än att betala en onödigt dyr bilförsäkring. För att ta ett exempel.

Billigare levnadskostnader

Om vi bara tänker på hur vi normalt hanterar våra räkningar och fasta kostnader. Är det tyvärr så att vi oftast skaffar oss en utgift i form av en elräkning, mobilräkning, något abonnemang etc. för att sedan bara glömma bort det.

Det är helt ok, men det vi inte får glömma är att den där räkningen antagligen kommer att ligga där och ticka på och kosta pengar i en stor del av vårat liv.

Det vi måste se till då är att betala så lite som möjligt för våra räkningar. En hundralapp här och där på varje räkning vi har blir tusenlappar eller tiotusentals kronor varje år.

Med tiden pratar vi om 100.000 tusentals kronor! Därför måste vi se till att sänka våra kostnader för de räkningar vi betalar och göra det redan idag.

Få lägre fasta levnadskostnader

När vi är helt i startgroparna för att sänka våra kostnader är det smartast att först ge sig på de fasta kostnaderna. Anledningen till det här är för att de fasta kostnaderna tickar på varje dag, varje vecka, månad efter månad, året runt.

Om du betalar några hundralappar för mycket på varje räkning så pratar vi tusenlappar som betalas i onödan varje månad.

Vilka fasta kostnader man har skiljer självklart från person till person men i det här blogginlägget kommer vi att gå igenom de huvudsakliga räkningarna som nästan alla har.

Vi kommer att titta på hur mycket pengar vi kan spara och hur vi ska göra för att helt enkelt få billigare levnadskostnader.

billigare levnadskostnader

Steg för steg – Billigare fasta levnadskostnader

  • 1. Elräkning – De här är en räkning som vi inte kommer ifrån hur vi än gör. Hur stor den är och hur mycket vi kan påverka den beror helt på hur vi bor och hur mycket el vi förbrukar. Oavsett så går det att spara stora pengar på elräkningen, vi har samlat alla tips på ett ställe om hur du enkelt och snabbt får en billigare elräkning.
  • 2. Hemförsäkring – Precis som elräkningen är hemförsäkringen inte något vi kan vara utan, vi kan däremot göra kostnaden för den betydligt lägre. De finns massor av små trick som väldigt enkelt gör att vi kan få en billigare hemförsäkring och vi har självklart alla samlade på ett ställe.
  • 3. Bilförsäkring – Den här räkningen är det väldigt vanligt att man betalar alldeles för mycket för. Ofta har man försäkrat sig alldeles för högt eller för saker som man kanske inte ens behöver. Oavsett så går det ganska enkelt att fixa en billigare bilförsäkring. Alla tips om hur du sänker kostnaden för din bilförsäkring har vi självklart samlat ihop.
  • 4. Matkostnader – En av våra största kostnader är den vi har för maten. Den största anledningen till det är för att vi äter mycket mat ute eller snabbmat. det finns dock några enkla knap för att spara stor pengar samtidigt som man kan äta godare och nyttigare. Att äta billigare mat handlar inte om att äta sämre, snare om att äta annorlunda.

Lämna en kommentar